Els passats dies 2, 3 i 4 de gener de 2019, el Club Escola Bàsquet Girona va organitzar la 5a edició del Torneig Any Nou Ramon Sitjà.

3 dies de bàsquet intensos d’un molt bon nivell, on hi van participar 12 equips d’arreu del territori que es van repartir entre el pavelló de Sant Josep Ramon Sitjà i el pavelló municipal de Vilaroja.

El torneig estava distribuit amb 4 grups de 3 equips per grup, on el dia 2 i el dia 3 al matí feien una fase regular entre ells, i llavors els dos primers feien una fase d’encreuaments per arribar a la Final, mentre que els 3rs de cada grup farien una lligueta també entre ells per quedar del 9è al 12è lloc de la classificació del Torneig.

El dia 3 a la tarda van haver-hi les semifinals, amb 4 equips potents dels grups de la lliga de Cadet de 1r any de Catalunya. La 1a semifinal es van enfrontar l’UB Sant Adrià vs. el SESE Bàsquet, on UBSA es va imposar per un 78-66, mentre que la 2 semifinal es van enforntar l’equip de casa, el CEB Girona vs. el Torrot Maresme 3v, on es va decidir a l’últim minut de partit 45-46 favorable el Maresme 3v.

El dia 4 des de primera hora del matí ja es van començar a jugar els partits per decidir els llocs de classificació dels equips. A la lligueta, del 9è al 12è, el Basket Almeda es va imposar 15-66  vs el CB Jovent d’Alaior, i el CB Cornellà va perdre 42-73 vs. el Bàsquet Manyanet Molins. L’Adepaf Figueres es va imposar per aconseguir el lloc 59-52 vs. el Jac Sants (). El CE Sant Nicolau, on amb el gran nivell basquetbolístic, era un dels grans favorits per arribar a la final del Torneig, es va imposar per 48-78 vs. a un molt bon TGN Bàsquet (), per aconseguir la 5a plaça del Torneig. El 3r i 4t lloc va ser un partit molt intens des del 1r minut on el CEB Girona a guanyar el partit per 56-62 vs. un molt bon SESE que va demostrar també un molt bon nivell durant tot el Torneig.

Per la final no vam poder demanar més. Va ser ajustada i molt emocionant, on els dos equips vençedors de les seves repectives seminfinals van demostrar una classe molt alta i van demostrar perquè estaven a la final. El match no es va decidir fins l’últim moment, on amb jugades de mola classe pels dos equips, un bon ritme de joc i cistelles a dos bandes, finalment el Torrot Maresme 3v, de Jaume Sala, es va imposar per 63-68 vs. a l’USBA, de Jordi Garcia.

Durant la final, van estar-hi presents juntament amb el president del CEB Girona, Eduard Alonso, el president de la Federació Territorial Catalana de Bàsquet de Girona, el Sr. Xavier Santaló, l’alcaldessa de Girona, la Sra. Marta Madrenas i el regidor d’esports de l’Ajuntament de Girona, el Sr. Josep Pujols, on van fer l’entrega de premis de la 5a edició del Torneig Any Nou Ramon Sitjà. Agraïr la seva assistència i la seva col·laboració, moltes gràcies!

A la mitja part es va realitzar les finals respectives dels concursos de Triples i el SuperKO que les fases classificatories es van fer el dia 3 al matí als respectius pavellons. En el concurs de Triples el guanyador va ser Pau Espallargues del TGN Bàsquet on va demostrar durant tota la classificació del concurs que és un excel.lent tirador.

A la final del SuperKO, Pau Sala del CEB Girona, va ser el guanyador, després de fer una fase final amb 5 jugadors on els 5 eren dels diferents equips del Torneig.

El premi al millor entrenador del Torneig es va donar a Jordi Baldomà, entrenador del SESE Bàsquet.

El premi a l’MVP del Torneig es va donar a Enric Manzano (nº1) del Torrot Maresme 3v (jugador més votat durant tot el Torneig pels entrenadors dels equips).

 

Felicitar a totes les aficions dels equips en tot moment pel seu comportament a la grada!!

Des del Club Escola Bàsquet Girona i la seva organització, volem donar les gràcies a tots els equips participants pel torneig i felicitar-los per la bona imatge que van donar en tot moment dins i fora la pista. Esperem que haveu estat a gust, haveu gaudit d’uns bons dies amb els companys i amics del bàsquet i que us hagi servit per fer més pinya entre tots, una millora a nivell basquetbolístic i per una bona preparació per la següent part de la temporada.

De nou, moltes gràcies i desitjar-vos molta sort a tots els equips per aquesta 2a part de la temporada!!

Fins la propera,

CEB GIRONA

 

Aquí us deixem els links dels dos dies on els fotògrafs del Club van fer fotografies del Torneig:

Semifinals al pavelló de Vilaroja:

https://www.dropbox.com/sh/1y6nynjdib0a19a/AADWOoEPwwWPBE9D0bl0dTZta?dl=0

CE Sant Nicolau vs. Adepaf Figueres + tot el dia 4 al pavelló de Vilaroja + entrega de premis:

https://www.dropbox.com/sh/hy362cveirz5hwu/AADh2Pp-7OSNSneen0I7d9uba?dl=0