Els passats dies 12, 13 i 14 de juliol, el Cadet A i el Junior A realitzaven les respectives fases que es fan cada temporada per entrar a la categoria de Preferent. Aquest any, la Federació Catalana de Basquetbol ha realitzat un canvi respecte altres anys, i és que enguany s’han celebrat al mes de juliol, on cada any anterior s’havia realitzat a finals del mes d’agost.

No sabem si el fet de caniar-los de data ha estat una avantatge o una desavantatge, però el que si sabem és que tots dos equips han fet una feina espectacularment bona durant aquest final de temporada fins arribar a les fases.


Resultats CADET A:

Barça ‘B’ 71 – CEB GIRONA 56

CEB GIRONA 89 – CN Sabadell 48

CE Sant Nicolau 88 – CEB GIRONA 46

Paraules de l’entrenador:

Isaac Valera:

“Encaravem les fases amb incertesa. Només 3 setmanes de treball amb moltes coses per treballar sumat a que hi ha 4 jugadors nous i entrenadors nous. Només teníem la certesa que amb el poc temps que hem tingut havíem treballat molt bé!

Després del sorteig les impressions van ser:
– Barça: el nom ja ho diu tot; has de tenir pocs errors i ser constant a unes instal·lacions increíbles.
– CN Sabadell: el més positiu era que ens tocava jugar a casa amb la nostra gent i és un valor afegit.
– CE Sant Nicolau: club amb molta tradició de bàsquet.

Era un repte molt difícil, però ens ha servit per veure el que es capaç de fer el nostre equip (tant bo com dolent) i poder planificar-ho millor la temporada. Tenim moltes ganes de començar la nova temporada i n’estem segurs que gaudirem moltíssim tots junts!!”


Resultats JÚNIOR A:

CEB GIRONA 55 – Basket Almeda 68

El Círcol ‘A’ 70  CEB GIRONA 61

CB Cornellà ‘A’ 86 – CEB GIRONA 70

Paraules de l’entrenador:

Albert Grau:

“Les fases ens hi presentàvem amb un equip nou, sabent que era un repte díficil degut a la falta d’automatismes adquirits dins l’equip, tot i això, sabíem que teníem equip suficient per competir-les.

El primer partit vam fer una primera part molt correcte, però el tercer quart, quan les coses no ens van sortir, vam tirar més amb el cor que amb el cap, això ens va fer prendre males decisions i deixar escapar al rival a uns 15 punts que no vam remontar.

El segon partit, vam sortir emocionalment més relaxats, sense tanta pressió i això se’ns va notar a la pista, agafant un bon avantatge en el marcador a mitjans del tercer quart, però llavors un parell de pilotes perdudes i una zona van fer que ens tornéssin els fantasmes del dia anterior i l’equip rival (molt més rodat i amb les idees més clares) s’emportés el partit.

L’últim partit dels tres, viatge a Cornellà, l’equip que ja ha aconseguit quasi 100% la plaça a preferent a falta de jugar el tercer i últim partit de fases. Tot i ser un equip més fort físicament vam competir fins el tercer quart, a partir d’aqui les lesions i els partits anteriors ens van passar factura i l’equip no va poder més a l’últim quart.

Mentalment ha sigut un cop dur, tenim un equip complert, però com he dit al principi, és molt nou i ens falta tenir les idees més clares i conjuntar-nos. La lliga interterritorial no és cap fracàs, de fet sabem que ens costarà i haurem de treballar molt per esta a dalt, ja que hi han equip molt competitus. Amb moltes ganes de que comenci la nova temporada que segur que ens donarà moltes alegries i gaudirem tots junts!”