Us expliquem de primera mà com li va anar al Cadet C al Torneig d’Alaior, Menorca

 

El Cadet C va participar al torneig d’Alaior celebrat els dies 26, 27, 28 i 29 de març a Menorca. Ens ho expliquen els seus entrenadors, l’Aniol Tort i en Pau Oliveras.

Primer dia

El primer partit es perd 84-26 vs AE Minguella de 1er any. Partit contra un rival molt superior, més intens i concentrat (juga a la lliga del nostre Cadet B). En principi era el rival més fort, demà esperem competir una mica més. Ara disfrutarem de la platja que és el que hem vingut a fer: disfrutar del torneig i de Menorca!

Segon dia
L’endemà al matí juguem el segon partit que es perd 46-79 vs l’amfitrió CB Jovent d’Alaior. Mal partit contra un rival semblant a nosaltres, que ens ha plantejat una pressió que ens ha causat molts problemes (males passades, massa bot…). Això ha fet que no juguéssim còmodes, perdéssim infinitat de pilotes i permetéssim masses bàsquets fàcils. Toca reflexionar i aixecar-nos per competir el partit de la tarda!
A la tarda perdem 19-46 vs Minguella de 2n any. 19 punts en 40 minuts que s’expliquen pel poc moviment de bola, males decisions, joc individualista i una defensa tancada contra jugadors més grans i físics que no ens permetia anotar fàcil. En defensa hem estat prou correctes menys al 3er quart que ens hem adormit una mica. Demà toca contra dos rivals molt forts de 2n any també, intentarem millorar el nostre joc estàtic i recuperar la confiança. Junts ho tirarem endavant!

Tercer dia

Al dia següent tornem a tenir 2 partits. El del es perd 29-77 vs Diagonal Mar. Equip de 2n any (que juga la final) molt físic al qual al primer quart hem posat en problemes. Hem jugat molt millor, movent la bola, defensant intensos, finalitzant bé… Quan semblava que avui faríem un partidàs, al 2n i 3er quart hem tornat a cometre errors infantils, molts d’ells no forçats, i hem deixat de moure la bola correctament (entre aquests dos quarts parcial de 11-55). A l’últim quart hem tornat a jugar com a equip i les coses han anat molt millor (hem guanyat l’últim quart). Si aconseguim no tenir aquests alts i baixos potser podem guanyar algun partit!
El partit de la tarda va millor, tot i que perdem 20-42 vs Ripoll. Partidàs de tot l’equip, hem recuperat les bones sensacions i el bon joc (primer quart guanyat i a la mitja part perdíem d’1 només). A més, la defensa ha sigut excel·lent, l’únic és que hem patit una mica al rebot perquè eren més grossos i de 2n any. A la segona part ens hem encallat perquè ens han fet zona 3-2 i no hem sapigut atacar-la bé, però sortim molt contents i amb ganes de guanyar demà l’últim partit!

Últim dia

Finalment, l’últim dia ens quedava jugar pel 5è i 6è lloc contra el CB Jovent d’Alaior. Era un rival que ja hi havíem jugat (perdut de 33) però que sabíem que podíem competir si jugàvem bé. Hem començat desencertats, adormits i cansats (pels 5 partits acumulats que ja portàvem) i això ha fet que el rival agafés una avantatge de 15 punts ben aviat. Tot i així, l’equip ha seguit treballant i unit, i tot i que no hem pogut retallar distàncies i hem acabat perdent de 23, la imatge donada ha acabat siguent bona. Llàstima dels alts i baixos que tenim, que fan que encaixem grans parcials en contra que després no podem recuperar.

L’objectiu del Torneig

L’objectiu principal del torneig era disfrutar. Els nens ho tenien claríssim i així els hi vam transmetre a cada moment difícil que teníem en els partits. Jugàvem majoritàriament contra equips de 2n any, bons equips, que ens van posar les coses molt difícils. Això feia que quan estavem desconcentrats ens passaven per sobre, però quan fèiem un joc ben treballat, quan ens posàvem les piles i quan estavem motivats per guanyar aconseguíem posar en molts problemes els altres equips (inclús vam aconseguir guanyar més d’un quart). El principal problema va ser que aquest bon joc i aquest treball no durava els 40 minuts, i en algun moment baixàvem la intensitat i era quan el rival agafava avantatge. Per aquest motiu no vam ser capaços de guanyar cap partit. Tot i això, tots vam poder disfrutar de competir contra grans equips, cosa que ens va permetre millorar moltíssim davant de grans jugadors, per això sortim molt contents, perquè realment l’equip va millorar molt!

La valoració del Torneig

En definitiva, la valoració del torneig és d’excel•lent. A l’hotel ens ho vam passar genial, té una piscina enorma a la qual ens vam banyar, vam poder anar a la platja, la relació amb els altres equips va ser super bona, vam fer moltes noves amistats, la dinàmica de l’equip tot i les derrotes també va ser d’excel•lent… així que de ben segur que tots voldríem repetir aquesta inoblidable experiència!

Aniol Tort i Pau Oliveras